intocht

15:00

17:00

Het kasteeldomein ondergedompeld...

 

Vanaf 15 uur gaan we voor sfeer, gezelligheid,... en vooral een familiaal gebeuren. Het mooie kasteel zal heel wat leuke geheimen vertellen: de troonzaal van de Sint; Danspieten in de hoge 'feestzaal'; Een gek Pietenkapsalon, de grootste geheimen van Sinterklaas in de ondergrondse gangen van het kasteel,...

Maar ook buiten op het domein laten we jullie volledig ondergaan in de Pieten en Sinterklaassfeer:

rondritjes met paard en koets, de reuze cadeautjes-speleobox, de authentieke paardenmolen,... en een pietenspeurtocht voor jong en oud zijn maar enkele activiteiten...

Kom meegenieten, ontdekken en vooral... onderga de magische wereld van Sint en Piet.

 

De laatste ronde...

 

Rond 17 uur worden de meeste attracties stilgelegd zodat we de Sint toch nog mooi en sfeervol kunnen uitzwaaien. Want voor Sinterklaas en zijn Pietenbende breken nu drukke tijden aan!

Sinterfun wordt hopelijk door uw aanwezigheid ook terug een voltreffer. We laten de komende dagen ook nog wat meer geheimpjes op jullie los.

Hij komt, hij komt!

 

Rond de klok van 14.30 uur beginnen we ons op te warmen voor de echte 'INTOCHT'. We willen Sinterklaas en zijn Pietenbende feestelijk ontvangen in het kasteeldomein. Kom meezingen, zwaaien,... handjes schudden. De Sint is nu echt in onze gemeente aangekomen.

Uiteraard doet Sinterklaas zijn woordje naar alle grote en kleine kapoenen... zijn we allemaal braaf geweest in het afgelopen jaar?

De intocht 2017

 

We gaan voor een wereldrecord !!!

Kom jullie schoentjes zetten...

13:00

We starten met een wereldrecordpoging...

 

Het prachtige kasteeldomein in Poeke heeft een schitterend kader: prachtige omgeving, sprookjesachtige sfeer,... een fantastisch kasteel,... en veel ruimte! Wij willen deze ruimte vullen! Ja,... met schoentjes!

We gaan voor een nieuw wereldrecord 'schoentjes zetten'. Het vorig record staat op naam van stad Zottegem (in 2016) en in 2015 kon het Nederlands dorpje Gouda met de eer lopen.

Lukt het ons om het wereldrecord naar Aalter te halen? Vanaf 13.00 uur mag iederen met zijn schoentjes naar het kasteeldomein afzakken (al dan niet met een leuke tekening erbij). Let op, meerdere schoenen per persoon is toegelaten. We zorgen bij afgifte al voor een leuke verrassing en wie weet worden de schoentjes ook nog door Sinterklaas gevuld... ;-) Begin maar te verzamelen. We willen winnen!

 

AANDACHT:

Belangrijke mededeling omtrent onze recordpoging 'schoentjes zetten'. Uiteraard zal iedereen zijn schoentje(s) terug kunnen ophalen tijdens de intocht van komende zondag. Dus geen paniek, het is zeker niet de bedoeling om een berg schoenen achter te laten in het kasteeldomein van Poeke. En wie weet zorgt Sinterklaas wel voor een leuke verrassing

14:30

Ons welkomstlied

Video-idee en uitwerking: Gemeente Gouda.

Contact

 

Info over de intocht 2017?

info@deintocht.be

of

0496 79 41 09

Medewerker

 

Dergelijke organisatie is dankzij vele handen en vele vrijwilligers. Heel veel dank aan allen! Zin om ons bij te staan?

info@deintocht.be

Locatie 2017

 

Kasteeldomein Poeke

Kasteelstraat 38

Poeke - AALTER

SINTERKLAAS IN AALTER

COPYRIGHT © ALL RIGHTS RESERVED