De intocht 2023

Daar is de intocht 2023


Hij komt, hij komt,... en jaaaaaa voor de eerste keer in al die jaren....

een intocht met de Stoomboot in Aalter. Na de diverse locaties op ons grondgebied trekken we naar de kade langs het kanaal 
Gent-Brugge. Meer bepaald naar de Zuidleiestraat aan de kade van Dubaere. We zorgen terug voor de juiste sfeer en spektakel op en naast het water want de Sint verwelkomen dat doe je niet zomaar!


Benieuwd? Allen van harte welkom op zondag 19 november 2023.

Spannend, spannend,... geraakt de stoomboot in Aalter?
Het wordt een strijd tegen het water. De overvloedige regenval zet ook heel wat kanalen waar Pakjesboot 06 op moet varen in de problemen. Sluizen moeten dicht,... . We doen er alles aan!
We houden jullie op de hoogte... spannend ;-)
Lees hier onze persmededeling! Maar alles komt goed!

Programma:


14.00 uur: Opwarming met radio Swingterklaas

14.30 uur: Start van de intocht 2023

                  Ontvangst van Sinterklaas en zijn Pietenbende

16.00 uur: Cadeutjespiet en meet & greet

17.00 uur: Einde van de intocht

Download hier onze knutselboot van Sinterklaas.
Kleuren, knippen en plakken maar. Veel plezier.

DOWNLOADS:

Locatie: intocht 2023


We trekken naar het kanaal Gent-Brugge.  Ons Sinterklaasplein zal een mooi aankomstbeeld voorzien van de stoomboot van Sitnerklaas op, over en naast het water in de Zuidleiestraat. DOWNLOAD HET LOCATIEPLAN

Het plannetje eens afdrukken, dat kan hier.
Download ons overzicht van het Sinterklaasplein 2023.

Waar was de intocht allemaal?

2022

2021

2020

2019

2018

Wat hadden we in 2022 een spectaculaire intocht op het vliegveld van Ursel. Wat een fijne en warme samenwerking was dat. En ja, gelukkig hadden we hulp van de vliegclub uit Ursel want er was een andere rare Sint opkomst met het vliegtuig naar Aalter. Hij kon gelukkig net op tijd ontmaskerd worden.

Coronajaar 2: de editie van 2021 zoals we de intocht echt willen organiseren, kon niet doorgaan. Radio Swingterklaas gaf het beste van zichzelf in het Sinterklaasweekend. 11 uren live radio voor onze luister- en kijkbuisvriendjes. 

Coronjaar 1: Op een geheime locatie werd maar liefst 21 uren radio gemaakt voor onze kleine en grote kapoenen op afstand. De camera's registreerden elke beweging in de studio. Radio Swingterklaas was geboren!

We trokken naar de markt van Aalter. Het Sinterklaasplein kreeg verrassend bezoek van onder meer Bumba... . Het werd een fijne ontmoeting met de Sint in het exclusief Sinthuis op het 't Vrijhof.

Woh, in 2018 werd de Sint verwelkomd op ons sinterklaasplein aan het gemeentehuis. Het werd een spannende intocht want de sleutel van het gemeentehuis was zoek.

2017

2016

2015

2014

Een prachtig kader,... een sprookjeachtige omgeving... Ja, dat is het kasteel van Poeke. Wat een magische intocht met heel wat leuke doe-activiteiten voor onze kleine en kapoenen. Het wereldrecord schoentjes zetten hebben we wel niet gehaald.  

Sinterfun part 2. Ons indoor Pietendorp was in 2015 een groot succes. Een tweede editie was dus zeker welkom. De intocht was een waar pretpark voor echte Zwarte Pieten.

Sinterfun part 1. Het opzet was om naar de Boomgaard te trekken... maar de weergoden verplichten ons om een 'binnenlocatie' op te zoeken. Sinterfun werd uit de grond gestampt. Een indoor-pretpark voor jong en oud. 

We trokken in 2014 naar de 'Boomgaard'. Het oude gemeentehuis was de ideale plaats om het huis van de Sint onder dak te geven. De balkonsc√®ne van Sinterklaas mocht daar niet ontbreken. 

2013

De stationsbuurt met uiteraard het stationsgebouw zorgt altijd voor een leuke invalshoek om de Sint te verwelkomen.
Komt Sinterklaas terug met een trein naar Aalter?

2012

2011

2010

Voor de eerste keer trekken we naar het Station van Aalter. De rechtstreeks verbindingslijn van Antwerpen naar Aalter mag zeker geen probleem zijn... of toch?

De markt van Aalter, het hart van onze gemeente maakt zich in 2011 klaar voor een feestelijke intocht met een ware DJ-Piet aan de draaitafel.

Ook in jaar 3 van onze 'Intocht new versie' willen we de Aaltserse kinderen de kans geven om de Sint centraal in onze gemeente te ontvangen. We trekken naar de markt met een knotsgek verhaal van muziek en dans.

2009

2008

Het sportpark blijft ook in 2009 onze thuisbasis voor de intocht van Sinterklaas. We maakten ze een show voor jong en oud.
We zochten een cadeautje voor Sinterklaas. 

Yes, we zijn gestart.. . Het Sint- en Pietenteam 

slaan de handen in elkaar voor de vernieuwde intocht van de Sint. We zijn blij dat we deze organisatie in handen krijgen want we willen de kinderen ieder jaar een overgetelijke intocht bezorgen van hun grootste kindervriend en zijn gekke Pietenbende. We zijn vertrokken voor hopelijk heel wat fijne Sinterklaasavonturen.